Just nu på Cape East Haparanda

image15

Efter en hemsk start på morgonen (mobil ringde inte) kom jag trots allt i tid till flyget......ankom Skellefteå för press och radio ....därefter Luleå där vi fick en soppa (god) för att hinna med presskonferensen. Sitter just nu och tittar ut över Torne älv där vi ska ha föreställningen den 5 augusti.
Här finns Umpi Tuneli ( in i dimman) där vi lär avlägga ett besök i sommar. Bastu och pool med en kall pilsner är inte helt fel efter giget den aktuella dagen. Har haft ett givande möte med turistbyrån och Haparandabladet samt 250 lyckliga människor på orten som hade kommit för att skaffa biljetter och autografer.
Nu går Westins Saab i ilfart till Luleå för en sen middag och ett glas av Kralls favoritbourgougne Chateau La Fit du la Croix 1970 a 670 kr. flaskan.
See you

Ps Nanne är grymt sugen på en creme brulee ds.

Holm

NYA SPÄNNANDE TANKAR I AKT 2

image14

Efter förra veckas rep. kändes allt kanon. men..........så kom hjärnan igång och ivriga överläggningar inleddes med hr. Söderberg och Krall ang vissa eventuella ändringar. Jag känner nu att magkänslan ( den mest viktiga ) är 100% när det gäller vårt nytänk. Vi jobbar med detta i helgen (Torgny och jag) .

För övrigt har det varit kul att vara redaktör för Expressens söndagsbilaga och att fritt få välja ämne utan nån som helst styrning. 27 juli kan man ta del av detta.
 i veckan har jag  ägnat mej förra årets projekt,  klyvning och kapning av massa träd som bävern gnagt ner.
 Nu gällde det att att få in vedtravarna som har legat på tork sedan dess.
 Jävlgt ont i ryggen just nu, men det var det värt -  den öppna spisen brann extra mysigt i går kväll.

Nästa vecka gör vi Norrland inför turnén ( Nanne G och jag tillsammans med Patrik K. och Anders "mr Promotion" Westin.)

Ciao


Lasse Holm

Ny Diggiloovecka!

Nu har vi högtryck på marknadsavdelningen!  Ganska stressigt, men roligt. Förra veckan fick vi även förstärkning på marknadsavdelningen, då Jenny Widmark började här och tog över efter Johan Nathell. Äntligen! 

Den här veckan kommer vi att producera en radiospot som ska gå på vissa orter med start nästa vecka. Inspelningen påbörjades förra veckan då alla artisterna spelade in sina namn etc. Spoten kommer att gå i Mix Megapol. Kul och höra vad ni tycker om den!

Vi jobbar också aktivt med www.diggiloo.com. Just nu jobbar vi  vidare på aktiviteter och möjligheter som ska erbjudas våra Stjärngäster i Diggilooklubben! Det kommer att hända en hel del där, eftersom våra Stjärngäster är enormt viktiga för oss. Och så ska vi försöka blogga en del...

På to do listan den här veckan, finns också - handla upp shopprodukter, - trycka årets crewkläder, - prodúcera program, - fundera på TV-reklam och titta på vilka sommartidningar vi ska annonsera i. Det är en hektisk tid, men väldigt stimulerande eftersom man börjar närma sig premiären. Ska försöka mig på att lägga in några bilder framöver också, hmn.

Ha det!
Åsa Nathell
Marknadsföring


Sovit på saken

Nu har jag sovit på saken och det känns fortfarande kanon.

Krall

Tveksam

Efter fyra dagars rep som kändes kanon när man var mitt i det så börjar jag nu fundera, tänk om det inte är så bra som det verkar. Får sova på saken och se hur det känns imorgon.
God natt

Patrik Krall

Back inn bissniss..

thomas1

Jaha, så har vi då kommit så långt som till de första repdagarna. Konstigt, man skall kolla tonarter, prov-sjunga versrader och nosa på stämmor, och genast pirrar det till i magen igen. Femte året och ändå kommer känslan krypande, lite som förväntningarna inför skolresan när man var elva. Man vet att man skall få ha skitkul. Visst, sen när man är i Ronneby, under premiärveckan, och danssteg trängs med låttexter och stämbyte i hela huvudet och man måste komma på en enkel och kort men genialisk övergång mellan två låtar, helst igår!.... då hinner man inte riktigt njuta av det där "pirret". Men just nu Bara "dö belaotett".

Thomas P 

Gomorron alla musikälskare, och alla andra med för den delen.

Perra1

Repetitioner inför sommarens Diggiloo är i full gång. Mycket skojig
musik, och ett gott gäng. Nu ska vi strax börja repetera igen, så jag
ska kvickt kasta i mig kaffe och en fralla. Ha en skön dag. /Perra 

kl 01.39

Just nu är hjärnorna skrynkliga av tankar.............det finns en man i kvinnokläder........en brinnande fiol...........en brandsoldat och Vivaldi....................men hur fan ska vi få ihop detta.
Jag sätter allt på ett kort och hoppas på Thomas Pettersons briljanta idéer.
Ge mig en kudde och en filt - i morgon börjar repet kl. 9.30.
Godnatt önskar
Lasse H

Summering i baren

Efter att inte ha träffat eller pratat med vår grymma koreograf Maria Kelly på ett år, fanns det mycket att gå igenom
m a o "mangla våra lakan i livets torktumlare". Maria har varit Diggiloo trogen i sex år och har världen som sitt arbetsfält.
Hon ska som vanligt se till att vi dansar som F Astaire - jag som ofta ser ut som en telefonstolpe när det gäller koreografiska utsvävningar - blir som en Travolta efter Kellys hårda träning.
En hård dag går nu mot sitt slut.
Ses i morgon.
Lasse Holm

20.00 En mycket god öl

image11
Efter tre hårda, underbara och mycket givande dagar sitter vi nu på hotellet och summerar över en god öl.
Maria Kelly, koreograf, Michelle Barles, kostymansvarig är båda från Australien så Torgny och Lasse passar på att öva på det engelska språket med en skön dialekt.
Anette som är turnéledare och ordningspolis försöker få igång ett möte om hur vi skall lägga upp morgondagen men har svårt att få någon uppmäksamhet.
Själv njuter jag bara av att ha förmånen att få jobba med ett så underbart gäng.
Just nu så sitter jag bara och funderar på när problemen skall komma, allt har gått så bra, nästan lite för bra.
Men det är väl bara att njuta och ta det lugnt.

MVH

Patrik Krall

Nu bär det av hemåt...

image10

Klockan är massor o vi är på väg hem till Malmö!
Fantastiska dagar!
Fantastiskt kompband!
Trött!
Vilka artister!
Kommer faktiskt inte på nåt mer att skriva.
Vi ses o hörs.
Kim

Då var det i full gång igen...

anette1

Som jag har längtat efter dessa dagar! Musiken strömmar ut ur högtalarna, telefonen ringer , folk kommer och går .... korrigering i texter, uppdatering av manus, klädprovning, press, försenade flyg, omstuvning i schema.... Var ett hotellrum kort igår, men det löste sig i sista stund.... pust.... Hela stan är full av hotellgäster ... Tror det är någon mässa .. .. Eller kanske är det vi som fyller stan.... Slapp sätta upp tältet i slottskogen iallafall.

Detta är tredje repdagen , och jag tycker har vi kommit långt, det jobbas för fullt i varje vrå, det är roligt att följa utvecklingen, från "skrivbordsprodukt" till show, har Patrik (regissör, producent), Holm och herr Söderberg valt rätt låtar...

Ser fram emot att ta tag i alla "to do´s" som uppstått, så snart repen är över, nu måste jag sluta. Linda & Lotta skall ha skjuts, MTK (koreograf) väntar på mejl från mig...hon vill ha uppdaterat körschema, nu tar musikerna paus... skall passa på att samla in texterna till programbladet från dem, och så måste jag boka Nannes hemresa, verkar som hon kan åka hem en dag tidigare..... tiden springer iväg när man har roligt på jobbet!

// Anette (showansvarig och turnéledare)

Hej hopp!

nanne1

Jaha, mitt i ledigheten står man här nu och repar och det är ASKUL!!!!! Tänk att musik kan vara så fantastiskt roligt. Det är dessutom ett super härligt gäng jag får äran att åka ut och jobba med i sommar. Längtar redan massor. Vi har gått igenom låtarna, pratat igenom lite upplägg inför showen och även gjort flera intervjuer och fotograferingar, både i går och i dag. Nu bär det snart iväg till hotellet. Ska lägga mig på hotellrummet här i Göteborg och jäsa och ladda inför morgondagens rep. Pusssssss! Nanne :-)

Vill inte åka hem!

546349-7

Nu sitter jag här i Göteborg, andra repdagen inför Diggiloo, och har ångest över att jag snart ska åka hem till Stockholm och verkligheten.  Det är exakt två timmar och sjutton minuter kvar tills tåget går... JAG VILL INTE ÅKA! 
Jag vill stanna kvar här bland alla dessa underbara, musikglada människor och bara njuta av musiken som strömmar från alla håll. Jag vill bara sitta här och sortera mina texter samtidigt som jag väntar på att få gå upp på scenen och köra järnet till nästa låt som står på schemat. Detta är nämligen det bästa jag vet, och jag längtar till sommaren så att jag nästan spricker!
Men hem måste jag trots allt. Göra de sista proven, skriva de sista uppsatserna och skicka in de slutgiltiga blanketterna till de gymnasium jag sökt till. SEN, snart, är det sommarlov och DIGGILOO!
Vi ses då!



// Molly

Jag tror o känner på mej att detta blir en höjdare

546349-6

Upp tidig morron vid 0630.
Vilken morron, solen gassar redan.
Tog in katten som varit ute o jagat kaniner o möss hela 
natten???.resterna såg jag på gräset.
Gjorde klart frukost till min kära fästmö Ann Marie o mina barn 
Jonathan o Hedda.
Dom kom ner som vrak allihopa idag, även Jonathan.
Drog igenom Heddas flöjtläxa, vi hade gott om tid idag, det kändes bra.
Vinkade iväg familjen.
Plockade sen ihop det sista som vi skulle ha med oss till första repan 
med Diggiloo.
Alltid lika mycke skit att ha med sej.
Undrar hur detta ska bli??.
Jag tror o känner på mej att detta blir en höjdare.
Vi har aldrig gjort nåt sånt här förrut, en hel sommars turne.

3 timmars resa till Gbg.
Stefan hade kokat gott kaffe, vi köpte bara varsin macka i Snapparp o 
åt den på vägen.

Flera hundra meter innan så hör man ljudet av sång o spel.
Väl inne i replokalen så möts man av en massa goa människor o kollegor.
Vilket gäng!

Idag är det punktrep så det är svårt att få sammanhang men det känns 
toppen!
Fortfarande nojjad över vilka egna nummer vi ska göra, men det ordnar 
sej.

Må gott från Kim

Det gäller ju att inte avslöja allt som sker i sommarens show!

546349-5 

Då är det dags igen!

Sommarens Diggiloo turné är i startgroparna och det är mycket som ska falla på plats!

Det är spännande och väldigt roligt.

Alla är väldigt laddade och det är inte bara temperaturen som är hög i replokalen! Arbetsmoralen och stämningen tävlar om första platsen!

Just de här dagarna är det tempo, tonart och form på låtar som ska sättas.

Årets artister kommer och går i replokalen-när vi inte sjunger och körar är det gitarrer som ska signeras, promokläder som ska provas, man ska måttas för scenkostym och idag har vi haft journalister och fotografer som smygit omkring i replokalen! Det gäller ju att inte avslöja allt som sker i sommarens show! Ha det gott så länge, nu måste jag öva med gänget.

// Lotta

 


Energin är som i en 1a klass och deras första skoldag! Toppen!

546349-4 

Göteborg

Det är Diggiloo på schemat. Göteborg är arenan och lagen är sams och behöver ingen domare!

Måns, Molly, Lotta, Lasse, Nanne, Stefan, Kim och bandet- det repas, brainstormas, körövas, tragglas och njuts. Redan så här tidigt  i repetitionerna inför sommarens Diggilooturné känner jag att det kommer smälla i sommarsverige!

Kemin är ren och härlig. Alla gör det dom ska utan att bli ombedda 2 gånger och energin är som i en 1a klass och deras första skoldag! Toppen. Och det är väl ingen som missat att just ?energi? är mitt favoritord!

Repetitionsdagarna här i Göteborg är långa och då är det skönt att komma ?hem? till ett stort härligt hotelrum. Jag har till och med balkong med utsikt över hamn och centralstation! Lyxigt ska det va! Men nån belöning ska man väl ha när man sjungit 8 timmar i sträck och då även på italienska!

// Linda


Äntligen igång!

546349-3

Wow, äntligen igång efter åtta månaders slit med årets Diggiloo.............repet startade igår med Måns Z. som kom sen kväll till Götet. Idag har vi kört med vårt grymma komp. ( landets bästa goa gubbar...) Måns lämnade vid tvåtiden för ett gig i Stockholm. Linda Bengtzing kom vid lunchtid, riktigt, riktigt revanschsugen efter sorti i körslaget och en vecka på svensktoppen . Hon gav järnet till allas hejarop och kommer att leverera grymt på Diggilooscenen i sommar. Lotta coachar som vanligt alla körstämmor och har full koll på att bandet får fika på utlovade tider..........
See you tomorrow
// Lasse Holm

Nu är repetitionerna igång i Göteborg

Det finns nya filmer att titta på från repetitionerna ( titta på VIDEO-DAGBOKEN )
Första repdagen och det går helt fantastiskt bra.
Linda, Måns, Lasse och Lotta är i riktigt bra form.

// Webred

Artisterna 2008

Här ser du alla artister som kommer att följa med på Diggilooturnen 2008. I årets uppsättning kommer Måns Zelmerlöv, Nanne Grönvall, Lotta Engberg, Lasse Holm, Linda Bengtzing, Magnus Johansson, Stefan & Kim, Thomas Pettersson och Molly Sandén att finnas med. Alla artister kommer också att synas här på bloggen under våren och sommaren. Nästa vecka börjar generalrepetitionerna i Göteborg. Håll därför utkik här på Diggiloobloggen för fler uppdateringar och hälsningar från dessa folkkära artister.

Artisterna

Sommaren stavas D-I-G-G-I-L-O-O!

Sedan starten 2003 har Diggiloo levererat musikaliska stjärnsmällar till landets finaste arenor, slott och herrgårdar. Årets ensemble består av Måns Zelmerlöw, Nanne Grönvall, Linda Bengtzing, Lotta Engberg, Lasse Holm, Magnus Johansson, Stefan & Kim, Thomas Petersson, Molly Sandén. För musiken står en stor orkester under ledning av kapellmästare Leif Ottebrand. Tillsammans bjuder de på en stjärnspäckad familjefest med humor, rock, schlager & pop. Nu startar vi en egen blogg, där du kommer att kunna följa artisterna från generalrepetitionerna till de färdiga spelningarna på alla turnéorter runt om i Sverige. Håll utkik här under våren och sommaren 2008!

Diggiloo

RSS 2.0