Gunhild drar på turné med julvarieté

(Skånska Dagbladet)

JUL. Julafton i Afghanistan och juldag på Bolsjojteatern? Nej, Gunhild Carling bestämde sig för att inte ge sig i kast med de äventyren utan i stället stanna hemma i Sverige och ge sig ut på turné med sin jazz-varieté.
– Svensk jul och varieté, det känns som en oslagbar kombination, säger hon.


Mojjes julklappstips!

Vill du ha julklappstips av Mojje, klicka här.

Julkonserter!!!

Hej Alla där ute i julhandeln och snön. Har precis klarat av dom sista julkonserterna Bl a med trumslagaren Butch Miles, som lirat med Count Basie i alla år (Ja det svängde nåt kopiöst!) Hörde Magnus Johansson. Han är helt outstanding. Lirar trumpet så hela konserthuset lyfter. Vilken ton, vilken värme! Dessutom är han så glad, positiv och trevlig så det är helt omöjligt att inte tycka om honom. Sedan var det dags för Luciafirande på dagis. Varje litet barn hade ungefär 5 kameror som följde minutiöst vartenda steg. Jag fick aldrig mobilkameran att funka så jag missade hela framträdandet. Hmm Det gjorde förresten inget för mina barn grät och verkade trötta.(Jag riktigt kände hur tanterna bakom mig tyckte att det är ju absolut ingen ordning på dom där jazzmusikerna.) Julens stora hjälte var emellertid Joe Labero på Amiralen i Malmö. Helt magiskt... vräkigt och självsäkert. Coolt ...också ser han oförskämt bra ut. Assistenten Maria Zeniou går inte av för hackor hon heller - slukade eld medans hon svävade. God Jul på er allihopa! Gunhild

En vecka kvar

Hur ska man hinna.....? Den eviga frågan om julstress eller inte kom i år tillbaka på ett mycket traditionsenligt sätt.
Just nu i Vadstena ,på det fantastiskt trivsamma Klosterhotellet. Efter två intensiva dygn har Patrik Krall, Torgny Söderberg och undertecknad ,plågat våra trötta hjärnor med mängder av uppslag och ideér inför nästa sommar.
Status för tillfället : en ny oväntad öppning på föreställningen, helt olik förgående års Diggiloo........kul!!!!Känns idag på morgonen den 16 dec. fortfarande fräsch.
Efter att mina två kamrater hänsynslöst mobbat mig för att fortfarande vara en PC användare, kapitulerade jag till sist,  efter hårt grupptryck, och gav mig själv en MacBookpro 17 i julklapp.
Checkar ut i eftermiddag för att leverera en huggkubbe till Torgny som jag med hjälp av motorsågen fick till riktigt fint. Det blir min julklapp till honom......själv har han lovat att skänka mig ett antal plantor av hans egenhändigt odlade produkter.
Patrik överraskade oss båda med en julklapp som både var skitsnygg och funktionell. En vit brandsläckare !!!! Den snyggaste jag sett. Mina gamla, säkert utgångna, hänger på undangömd plats där man , vid en eventuell brand, omöjligt skulle komma ihåg var dom var. Denna stiliga livförsäkring kan man med stolthet pryda hemmet med.
Vi har också hunnit med att starta upp vår golftävling på Hooks Herrgård den 8 juli. Fick i går via sms Måns Zelmerlöfs glada " ja tack " .......vi siktar på att göra detta event större och större med hjälp av familjen Edberg.
Nästa år hoppas vi på Foppa, Mats Sundin, Börje Saming m.fl.  + alla våra kära Diggilookompisar genom åren. Många av dom är ju golfare.
God Jul önskar jag vår trogna och ständigt växande publik och alla andra också.
Lasse H


Örnsköldsvik here we come

Här kommer en artikel, klicka här.
Anders Westin

Nya orter släppta

Nu har vi äntligen fått klart allt med Finland, det är många som har frågat och varit oroliga, undrat om det inte blir Finland nästa år, jo det blir det, se nedan.
Biljetter till Finlandspelningarna kan man köpa i det finska biljettsystemet lippupalvelu, klicka här.
Finns även att köpa i det svenska systemet ticnet, from. 18 dec klicka här.
Vi har även släppt Örnsköldsvik, se datum nedan,
Patrik Krall

Diggiloo sommar 2010 - uppdaterad turné plan:

Ronneby Brunnsparken 2/7

Kristianstad Ovesholms Slott 3/7

Trelleborg Vångavallen 4/7

Vadstena Vadstena Slott 7/7

Hok Hooks Herrgård 9/7

Uddevalla Bokenäsets Motorpark 10/7

Lidköping Läckö Slott 11/7

Älvsbyn Storforsen 13/7

Lycksele Torget 14/7

Örnsköldsvik Folkets Park 15/7

Järvsö Stenegård 16/7

Falun Lugnet Backstadion 17/7

Väddö Vikingalunden 18/7

Filipstad Hötorget 24/7

Eskilstuna Sundbyholms Slott 25/7

Öland Ekerum 28/7

Båstad Tennisstadion 29/7

Båstad Tennisstadion 30/7

Ullared Hedevi Idrottsplats 31/7

Göteborg Nääs Slott Floda 1/8

Gävle Gasklockorna 5/8

Bispgården Thailändska Paviljongen 6/8

Haparanda Cape East 8/8

Jakobstad FBK-området , Gamla hamnen 12/8

Malax Åminne Folkpark 13/8

Ekenäs Bossanova Gräsplan 14/8

Örebro Brunnsparken 20/8

Stockholm Ulriksdals Slott 21/8



Artikel från Aftonbladet

Hej jag heter Anders Westin och jobbar med press i Diggilooprojektet, skall fortsättningsvis lägga in länkar till artiklar här på bloggen. Klicka här för att kolla in min första länk.
Glad sommar.....eller var det god jul kanske.
Anders Westin

Liten julsång

Här kommer en liten julhälsning från oss på Diggiloo, klicka här.
Patrik Krall

Äntligen fredag!

Ja, idag känns det verkligen så! Jag ser fram emot en härlig helg så att man får starka ben igen nästa vecka. Då har man lite nytt att bita i, bland annat släpper vi upp fyra nya orter! Jag ser fram emot att få informera ut orterna, det känns som om att många kommer att bli glada, då vi fått mycket frågor om dessa. Igår var vi på en trevlig tillställning på In Contro i Göteborg. Kändes bitvis som att det var någon form av personalfest, men det var det inte. Men många Diggilooare var där, nya som gamla. Nanne, Alcazar och Brolle med flera. Skoj kväll.
Ha en trevlig helg nu!
Åsa på marknad

Oväntat uppvaknande

Telefonen ringer.....famlar efter luren i totalt mörker.....svarar med grötig stämma.........eh..hallå...
"Happy Birthday to you" sjungs det  medan hjärnan febrilt försöker orientera sig in till nuet.
Hälsningen kommer från ett härligt gäng, lätt berusade kompisar som 00.30 precis håller på att angöra Nassau i Västindien. " Kom hit ....det är 27 grader varmt och vi har just haft en helafton ombord på vårt grymma kryssningsgartyg" hetsar upprymda röster.
 Jag tackar och lägger på luren och tittar upp mot en kolsvart , disig, gråkall decemberhimmel....slår på TV:n och ser morgonens väderrapportör informera om ytterligare gråkalla dagar.
Kontrasterna gör livet upplyste mig en god vän häromdagen när jag gnällde på mörkret här hemma.
Det är ju en sanning att ta till sig när man tänker på att om sex månader är det bara ca  två veckor kvar till midsommar med dragspel, sill och nubbe blandat med fågelsång, strålande sol och glada badande barn.
Det är då tankarna går till en sommar tillsammans med ca 100 personer som blir ett sammansvetsat gäng, alla med Diggiloo som en gemensam nämnare och med vår trogna och ständigt växande publik i fokus.
Lättad och befriad från min dysterhet tack vare denna positiva mentalcoachning känner jag plötsligt doften av nybryggt kaffe och beger mig ut i livet denna plötsligt härliga decemberdag.
All for now

Lasse H

Ljusdesignern Palle Palmé startar upp bloggen

Hej Alla Diggiloo-kamrater !
Mitt namn är Palle Palmé och jag har varit ljusdesigner/scenograf för Diggiloo från första början.
Just nu har jag kommit tillbaks till Sverige efter en fantastisk resa med en supersuccé med Evita i Tallinn, Estland samt en inspirerande snabbvisit till Dubai.
Jag ser mycket fram emot 2010 års Diggiloo där vi kan fortsätta vår kreativa resa in i framtiden. Vi har hela tiden legat i fronten inom svensk showbusiness, inte bara när det gäller artistbiten, utan också det visuella uttrycket på scenshowen. Genom åren har vi alltid haft det allra senaste gällande ljus, ljud och videoteknik tillsammans med extremt kunniga medarbetare inom alla dessa områden. Jag hoppas att vi 2010 kan visa upp något på scenen som aldrig tidigare visats på en svensk scen - vilket vi gjort alla tidigare år.
Tills vi hörs nästa gång.
ALL THE BEST !
Palle Palmé
www.pallelight.com

Andra advent!

Finns det något härligare än jultider? Det ska väl vara sommartider då kanske. Annars är söndagsmorgonen i min familj tidig. Min son vaknar senast 6, och då leker han medan jag har tid att filosofera. Just nu upptar mina tankar förutom julklappsinköp och julfester av hur jag ska nå dig som köper biljetter till nästa sommar! 122 600 är en mäktig skock av Diggiloogäster, att matcha. Jag hoppas att ni kommer igen nästa år. Jag lägger nu sista handen vid marknadsplanen. Skulle vara härligt att ha facit på vissa saker. Innebär en annons i ICAkuriren att du blir sugen på att köpa biljetter, eller behöver du höra en radiospot för att bli sugen? Någonstans har vi inte gjort så många fel, 122 600 är en mäktig skock av biljetter som köpts. Vi gör utvärdering kring intressen, för att hitta marknadsplatser att finnas på. Kanske ska man bara nöja sig med utvärderingen av förra årets marknadsaktivteter och fortsätta där. Sen är det nog fel på en, man vill ju hela tiden göra allt bättre och roligare och intressantare och alldeles alldeles underbart. Jag tror att jag nog får ihop en bra mix. Vi kommer att gå mer på nätet, utveckla vår blogg, vår facebook och vår videodagbok. Föresten så är jag övertygad om att jag kommer att behöva en person som jobbar med detta, rent praktiskt under maj-augusti. Som hjälper våra artister med blogginlägg, chatt, videofilmar vår vardag och lägger in i videodagboken. Har ni något tips på någon, som har energin och möjligheten att leva turnéliv hela sommaren med start i Göteborg? Maila mig isåfall på [email protected]
Och du, tipsa mig gärna om var du som Diggiloogäst finns. Det blir så mycket lättare att hitta dig då. :)
Ha en härlig andra advent!
Åsa på marknadsavdelningen
  

Födelsedagsfest


Hej alla diggilooare!! Det är så underbart att december och advent och allt sånt äntligen har kommit. Man kan bara sitta inne och dega hela dan o lyssna på musik med ett tänt stearinljus. Julen sköter sig liksom av sig själv. Men lite avbrott i lugnet blev det idag eftersom Viggo fyllde 2 år.
Det blev en himla massa bilar inslagna i presentpapper, glass, gulliga gäster som hälsade på, matlagning till 20 pers ... Sånt fixar Johan. Idag beräknade han fel i receptet och lagade "flygande Jacob" till 75 personer. Vilken tur!  Nu behöver vi inte bekymra oss om vad vi skall äta hela julen. Viggo fick i alla fall ett par bilar. Senare på kvällen plockades trumpeten fram.


Kram på er!
/Gunhild

Holm i Förkväll TV4

Kolla in Lasse i bra intervju i TV4, Förkväll, han ser alltid oförskämt ung o fräsch ut.
Patrik Krall

Diggiloo i Köpenhamn ?

Efter tre fantastiska dygn i den danska huvudstaden, skönt befriad från grisbönder som är stygga mot sina nassar och svininfluensaaaaaaaaaa..........finns nu tankar på ett Diggiloo på andra sidan sundet.
 Många av våra stora artister och grupper gör supersuccé i Köpenhamn, Bo Kaspers, Kent, Håkan Hellström, Christer Sjögren m fl. så varför inte ?
Hittade flera miljöer där Diggiloo skulle funka bra.
Annars var smörrebröden uppdaterade till modern standard och en Carlsberg fatöl i rätt miljö kan aldrig vara fel.
Var med mina små änglar Clara 5 och Alva 7 i Frederiksbergs Centrum när "juleträdet" skulle tändas.
Julemannen ( tomten) var där och vinkade, barnkörer sjöng julsånger, alla barn fick en påse godis och inte ett öga var torrt på alla mor och farföräldrar som trängdes bland glöggstånden
På kvällen klistrad framför en gigantisk platt TV när dansk kanal 9 visade El Clasico. ZLATAN!!!! kom - sågs - och segrade........vilken kille.
Annars var Robin Söderling min hjälte hela helgen, nästan i Final mot Davydenko som han spelade jämt mot i semi.
I kväll firar vi Arja S som fyller..........  år.
Allt gott

Lasse H

RSS 2.0